Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met oog voor de regio FoodValley

­­­­­Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
met oog voor onze regio: de FoodValley

Bij Van der Valk Hotel Veenendaal staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om zorg te dragen ten aanzien van natuur, milieu, duurzaamheid en om betrokkenheid met de regio te creëren.

Wij hebben GOUD!
Ons hotel is gecertificeerd met een Gouden Green Key. Dit keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche kent drie niveaus: goud, zilver en brons. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau, dit zonder dat u in hoeft te leveren op comfort. Ons hotel heeft goud behaald en daar zijn wij heel trots op.

Samenwerkingen
Onze menukaart is samengesteld met ingrediënten van duurzame leveranciers en partners uit de regio. Door te werken met deze regionale leveranciers beperken wij ook de hoeveelheid kilometers en uitlaatgassen bij het leveren van de goederen. Eén van onze leveranciers Ecofields levert biologische en duurzame vleesproducten die maatschappelijk verantwoord geproduceerd worden met respect voor milieu en natuur.

Comfort voor u als gast
Onze bedden zijn opgemaakt met duurzaam linnen. Het milieuvriendelijk produceren staat ook bij onze wasserij Edam, hoog in het vaandel. Het linnen is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd.

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische auto’s, hierbij willen wij onze gasten de mogelijkheid bieden om hiermee naar ons hotel te reizen. Daarom hebben wij vier laadpunten in onze parkeergarage geplaatst. Ook hebben wij speciale fietsenhokken waar de elektrische fiets opgeladen kan worden.

Bekijk  onze MVO verklaring. Wilt u meer weten over Green Key? Klik hier voor meer informatie.