De Gelderse Vallei

De Gelderse Vallei ligt gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Ooit bestond het uit adembenemende blauwgraslanden, waar er nu nog paar van over zijn. De Gelderse Vallei biedt weidse panorama’s wat uitnodigend is om lekker te gaan fietsen of wandelen. Bewonder de weidevogels en alle diverse planten zoals de klokjesgentianen en orchideeën.

Wandelen door de Gelderse Vallei
Met 140 hectare grond is de Gelderse Vallei een perfecte bestemming voor een heerlijke verfrissende wandeling. Trek de wandelschoenen uit de kast en geniet van de natuur en frisse lucht. Ervaar de historie van het Grebbelinie pad, en loop langs diverse bunkers en loopgraven. Bekijk hieronder een kleine greep aan wandelroutes door de Gelderse Vallei:

  • Wandelroute over de Grebbeberg (9,6 km)
  • Wandelroute Grebbelinie (15 km)

Kijk hier voor meer informatie over de wandelroutes.  

Fietsen door de Gelderse Vallei
Op zoek naar een fietsroute in de Gelderse Vallei? De Gelderse Vallei biedt een avontuurlijke ervaring voor fietsliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een rustige fietstocht door de prachtige weiden wilt maken of opzoek bent naar een langere tocht langs diverse hoogtepunten, de mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk hieronder een kleine greep aan fietsroutes door de Gelderse Vallei:

  • Fietsroute Grebbelinie Zuid (32.5 km) 
  • Fietsroute Gelderse Vallei Veenendaal - Renswoude (35.7 km)

Kijk hier voor meer informatie over de fietsroutes.

Overnachten bij de Gelderse Vallei?
Wilt u zorgeloos genieten van de prachtige natuur? Kom overnachten bij de Gelderse Vallei in Van der Valk Hotel Veenendaal! Verblijf ik een van onze comfortabele hotelkamers. Ga er overdag lekker op uit en geniet s’ avonds van een heerlijk diner in ons moderne restaurant. Wist u dat u bij ons hotel ook gebruik kunt maken van onze fietsverhuurservice? Huur een E-bike voor €23,50 per dag en verken de prachtige omgeving van de Gelderse Vallei.