De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is het hoogtepunt in het hart van Nederland! De vlakke provincie Utrecht wordt in tweeën gedeeld door een lange keten aan heuvels. Het strekt zich uit van het Gooimeer bij Huizen tot de Grebbeberg bij Rhenen. Het gebied kent veel verschillende sub-gebieden zoals de Amerongse Berg, de Austerlitz Heide, Landgoed Broekhuizen, Boswachterij Leersum en het Baarnse Bos. Ontsnap de dagelijkse drukte en verken dit betoverende stukje van Nederland, waar rust en avontuur hand in hand gaan. 

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug
In dit prachtige natuurgebied zijn diverse activiteiten te beleven. De Utrechtse Heuvelrug is rijk aan wandelroutes, leuk voor jong en oud. Ontdek bijvoorbeeld het Beukenwoud, een majestueus beukenbos met leuke wandelpaden. Of bewandel Themaroute Groeneveld, waar een tentoonstelling te zien is in het kasteel en waar je een lekkere kop koffie kunt drinken bij Grand Café Groeneveld. Bekijk hieronder een kleine greep aan wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug:

  • Wandelroute Broekhuizen (2,4 km) (geschikt voor mindervaliden)
  • Themaroute Groeneveld (2,5 km) (hond mag los) (geschikt voor mindervaliden)
  • Wandelroute Beukenwoud (2,8 km) (hond aangelijnd)
  • Wandelroute Schapendriftwandeling (3,9 km) (hond aangelijnd)
  • Wandelroute Leemkuil (6,7 km) (hond aangelijnd)

Kijk hier voor meer informatie over de wandelroutes.  

Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug
Op zoek naar een fietsroute door de Utrechtse Heuvelrug? De Utrechtse Heuvelrug biedt een avontuurlijke ervaring voor fietsliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een rustige fietstocht door de schilderachtige bossen wilt maken of opzoek bent naar een uitdagende mountainbikeroute, de mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Fietsroute Veenendaal – Amerongse berg (22,3 km)
  • Fietsroute Veenendaal – Scherpenzeel (30 km)
  • Mountainbikeroute Austerlitz (15,3 km)
  • Mountainbikeroute Amerongse Berg (18 km)
  • Mountainbikeroute Hoge Vuursche (18 km)

Kijk hier voor meer informatie over de fietsroutes.
Kijk hier voor meer informatie over de mountainbikeroutes.

Overnachten bij de Utrechtse Heuvelrug?
Wilt u zorgeloos genieten van de prachtige natuur? Kies dan voor een heerlijke overnachting bij de Utrechtse Heuvelrug bij Van der Valk Hotel Veenendaal! Verblijf in een van onze comfortabele hotelkamers. Ga er overdag lekker op uit en geniet s’ avonds van een heerlijk diner in ons moderne restaurant. Wist u dat u bij ons hotel ook gebruik kunt maken van onze fietsverhuurservice? Huur een E-bike voor €23,50 per dag en verken de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug!