De Veluwe

Op De Veluwe ervaart u een oase van rust en tegelijkertijd avontuur. Dit gebied kent meer dan alleen bos, namelijk ook heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden. Het is een prachtig gebied om te fietsen, wandelen, paardrijden en de plek om wild te spotten. Misschien zie je wel een hert, ree of wild zwijn. Het is een uniek stukje Nederland waar je geweest wilt zijn!

Musea op de Veluwe
Je zou denken dat Veluwe zich alleen leent voor het maken van een wandeling of fietstocht, maar daarintegen biedt het ook kunst en architectuur! Kom oog in oog te staan met unieke werken van Vincent van Gogh, Claude Monet en Pablo Picasso in het Kröller - Müller museum op de Veluwe. Kijk ook eens rond in de beeldentuin met architectuur van onder andere Henry van de Velde. 

Wandelen op de Veluwe
De Veluwe is ontzettend veelzijdig! Naast diverse musea en activiteiten, kun je er ook heerlijk wandelen. Kies uit een groot aanbod aan wandelroutes op de Veluwe, en ontdek waarom dit natuurgebied zo speciaal is. Wandel bijvoorbeeld door het oude boombos van Vierhouten met kronkelende beuken en eeuwenoude eiken. Of maak kans op een ontmoeting met wild tijdens tijdens de wandeling Buunderkamp. Er is voor elk wat wils! Bekijk hieronder een kleine greep aan wandelroutes door de Veluwe:

  • Familiepad Harskamp (1,5 km) (hond mag los) (geschikt voor mindervaliden)
  • Wandelroude Buunderkamp (3,4 km) (hond aangelijnd)
  • Wandelroute Varenna (6 km) (hond aangelijnd)
  • Wandelroute Bergelt (6,5 km) (hond aangelijnd)
  • Wandelroute Heidewandeling (12,5 km) (hond aangelijnd)

Kijk hier voor meer informatie over de wandelroutes.  

Fietsen op de Veluwe
Op zoek naar een fietsroute op de Veluwe? De Veluwe biedt een avontuurlijke ervaring voor fietsliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een rustige fietstocht door de schilderachtige bossen wilt maken of opzoek bent naar een uitdagende mountainbikeroute, de mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk hieronder een kleine greep aan fietsroutes op de Veluwe:

  • Fietsroute Veluwe-Noord (45 km, in te korten tot 21 km)
  • Mountainbikeroute Zandenwoud (51 km)

Kijk hier voor meer informatie over de fietsroutes.  

Overnachten bij de Veluwe?
Wilt u zorgeloos genieten van de prachtige natuur? Kies dan voor een heerlijke overnachting bij de Veluwe in Van der Valk Hotel Veenendaal! Verblijf ik een van onze comfortabele hotelkamers. Ga er overdag lekker op uit en geniet s’ avonds van een heerlijk diner in ons moderne restaurant. Wist u dat u bij ons hotel ook gebruik kunt maken van onze fietsverhuurservice? Huur een E-bike voor €23,50 per dag en verken de prachtige omgeving van de Veluwe!